Popüler Yayınlar

26 Mayıs 2007 Cumartesi

Neyzen Tevfik Kolaylı



Neyzen Tevfik;öpülesi insan:)

Tabutta yatardi Hayri Yenigün anlatiyor: Bir gün Büyük Postane arkasinda, Tefeyyüz kütüphanesinin karsisindaki Ismail'in koltuk meyhanesine ugrar Neyzen'in nerede yatip kalktigini sorar.Meyhaneci Ismail: " Burada, Hocapasa Camii'nin bir tabutlugu var, oraya gider.Bir tabutun kapagini kaldirir, içine girer,kapagi da üstüne çeker ve rahat rahat uyur."

Edep Tanidigi bir subayi ziyarete,kislaya gider.Subayin ricasi üzerine askerlere ney çalar.Sonunda aska gelip zeybek oynamaya durur.Pantolonun dügmelerini iliklemeyi unuttugunu gören erlerden biri " Efendi amca,edep yerin açikta kalmis " der.Neyzen oyunu kesip keserek ellerini kaldirarak Tanri'ya seslenir: " Çok sükür sana, nihayet karsima edebim oldugunu söyleyen bir kulunu çikardin "

Yol veririm Meyhanenin tuvaletine giderken,daracik koridorda bir kabadayi ile karsilasir.Birinden birinin kenara çekilmesi gerekmektedir. Neyzen, " Müsaade et,geçeyim " der.Sarhos kabadayi, "Sen kime kafa tutuyorsun babalik, ben senin gibi cigeri iki para etmezlere yol vermem " diye aksilenir.Bizimki hemen kenara çekilir, " Ben veririm " der.

Herkesin Bildigini Basin çevrelerinde taninmis bir hanim,Neyzen'le karsilasinca, --Askolsun,benim için asifte filan gibi sözler söylemissiniz ? Neyzen elini sinek kovalar gibi sallamis; --Hanim,sen beni tanimiyorsun.Ben herkesin bildigi seyleri söylemem.

Bulunur ama ? Neyzen'in bir arkadasi meyhaneye girer ve garsona sorar ; --Bizim Neyzen burada mi? --Burada beyim,Sagdan besinci masa. O masada Neyzen'i göremeyen adam geri döner: --Gitmis... --Affedersiniz beyim,kabahat bende.Masanin altina bakin dememistim,size...

Evin yolu
Aksaray'da bir ev kiralar.Yeni tasindigi siralar,geceleri meyhaneden dönerken ara sokak içindeki evini bulmakta güçlük çekmektedir.Bir gece,karsisina çikan bekçi'ye: --Bekçi baba,Neyzen Tevfik buralarda bir yerde oturuyor.Sen evini biliyormusun? --Neyzen Tevfik sensin ama beyim! --Ben sana kimim diye sormadim,Neyzen Tevfik'in evini sordum...

Adam yerine koymuyorlar... Hüseyin Sehsuvar anlatiyor:" ...küfürlere basladi.Sonra basini sola çevirip bana döndü: --Hüseyin,ben önüme gelene sövüyorum. --Söversin, --Bana bir sey yapmiyorlar??? --Ne yapacaklar? --Ulan yoksa bunlar beni adam yerine mi koymuyorlar???

Gelin gibi... Son hizla giden taksinin soförüne sesleniyor: --Aman oglum,n'olur biraz yavasla. --Merak etme baba,biz bu taksiyle gelin tasiyoruz. --Desene biz de düzülecekler arasindayiz!!!

Kirk yillik ölü Dr.Fahrettin Kerim Gökay "içkinin zararlari" konulu konferansini vermektedir. Bir ara: --Rakinin her kadehi,hayatimizi bir saat kisaltir,der. Dinleyiciler arasinda olan Neyzen yerinden firlayip bagirir: --Eyvah,yandik! --Hayrola? --Hesap ettim,meger ben öleli tam kirk yil olmus!!!

Simdiden belli ! Sadrazam Sait Halim Pasa Neyzeni Yeniköy'deki yalisina davet eder.Yenilip içildikten,Neyzen'n Ney'i dinlenildikten sonra Pasa Neyzen'e pirlanta islemeli essiz bir ney armagen eder. Bizimki neyi eline alip inceler ve Pasa'ya geri varir. --Hayrola üstad begenmedin mi? --Çok begendim --Peki neden almiyorsun? --Ben yolsuz kalinca bu neyi satarim,yazik olur.Iyisi mi sen bana bes Lira ver,bu ney sende dursun...

Çalarken.. Soruyorlar: --Neyzen,çalarken mi neselenirsin,yoksa neseli oldugun zaman mi çalarsin? Maliye Bakani hakkinda yolsuzluk dedikodularinin dolastigi bir dönemidir. Neyzen: " Maliye Vekili degilim ki,çalarken zevk alayim "....

2 yorum:

Şehzade Ali dedi ki...

K dergisi bi sayısında anlatmıştı.Orda okuduklarım da var bunun içinde.Süper adam.

The Gokoguz dedi ki...

öpülesi insan 2 ton rakı 4 ton esrar 2.5 ton afyon yutmuş yarasın babacıma:)